Bekijk het laatste project, net gelanceerd: Belgian Beers UK


Notice: Undefined variable: post_id in /home/design311/domains/design311.com/public_html/wp-content/themes/2013/functions.php on line 159

Notice: Undefined variable: post_id in /home/design311/domains/design311.com/public_html/wp-content/themes/2013/functions.php on line 144

Het internet bestaat uit links, gebruik ze toch!

- Geschreven op 12 september 2013 -

Het internet is opgebouwd met links. Alle menu’s zijn een set van links, pagina’s linken vaak naar elkaar met links, het internet bestaat uit links. Kijk ook maar eens naar Google, eigenlijk is Google gewoon een website vol met links, zodat je makkelijk de informatie kan vinden waar je naar op zoek bent. Zonder links zou het internet maar een saaie boel zijn, dan zouden we een gouden gids nodig hebben voor alle pagina’s die bestaan op het internet, dat is natuurlijk niet mogelijk en uiteraard denken we ook allemaal aan het milieu!

Gebruik links, overal!

Helaas zie je zo vaak mensen die zelf geen of zeer weinig links invoegen in hun website. Als je op een pagina een andere pagina vermeld, waarom maak je dan van die tekst geen link? Ja, natuurlijk staat het ook in de menu, maar dan moeten we weer gaan zoeken waar het staat in je menu, terwijl we in de tekst de link zien staan als we de tekst lezen. Als je in een blogbericht over een onderwerp spreekt waarover je al eens een bericht geplaatst hebt, waarom link je dan niet naar dat andere artikel? Zo blijven mensen langer op je website en kunnen mensen zich meer verdiepen over het onderwerp, als ze dat willen.

Op de contactpagina staan vaak je sociale media profielen vermeld, mensen kunnen je immers daar ook contacteren. Het gebeurt dat website-eigenaars gewoon hun gebruikersnaam neerschrijven, maar ze maken er geen link van? Waarom vraag ik me dan af, het is toch niet zo moeilijk en zo veel meer gemakkelijk voor je bezoekers, maak er toch een link van! Op de contactpagina vind je meestal ook je e-mailadres, daar zou je ook een link van kunnen maken wist je dat? Als mensen dan op je e-mailadres klikken opent hun standaard e-mailprogramma, erg handig om snel een mailtje te sturen dus! Een e-maillink maken doe je met de volgende HTML code:
<a href="mailto:hello@design311.com">hello@design311.com</a>

Ik verlies toch bezoekers?

Als mensen op een link klikken naar een externe website dan verlaten ze je website inderdaad, vaak gaan mensen dan niet meer terug naar je website. Maar zo hoeft het niet te lopen! Je kan links ook openen in een nieuw tabblad, zodat wanneer bezoekers de externe websites sluiten terug op jouw website terechtkomen. De HTML code die je daarvoor moet gebruiken is de volgende:
<a href="http://design311.com/" target="_blank">Nieuwe tab</a>

Help, ik gebruik een CMS

Ook het gebruik van een CMS (content management systeem) is geen excuus om geen links te gebruiken, daar is het zelfs nog makkelijker, de meeste editors geven je een optie om een link in te voegen zonder dat je zelf HTML moet schrijven, bijvoorbeeld bij WordPress en Blogger. Zie je hoe gemakkelijk dat dat is, een link?

Ketting, link icoontjeVaak kan je een “Link toevoegen” knop herkennen aan het ketting-icoontje, dit is een icoontje dat zo goed door iedereen herkend en gebruikt wordt.

Conclusie

Het internet bestaat uit links, vanaf nu gebruik je ook altijd links, afgesproken? Ben ik nog iets vergeten, waar zouden jullie nog links gebruiken?

Blijf op de hoogte