Bekijk het laatste project, net gelanceerd: Belgian Beers UK


Notice: Undefined variable: post_id in /home/design311/domains/design311.com/public_html/wp-content/themes/2013/functions.php on line 159

Notice: Undefined variable: post_id in /home/design311/domains/design311.com/public_html/wp-content/themes/2013/functions.php on line 144

Een eigen website starten, ervaringen van een leek

- Geschreven op 18 juni 2013 -

Dit is een verhaal waar Thea Bergmans haar ervaringen deelt bij het opzetten van haar eigen website. Eerst maakte ze gebruik van Joomla, maar helaas had ze daar veel problemen bij. Ze merkte dat WordPress makkelijker werkte en besloot om over te stappen.

Ik ben Thea Bergmans, Parkinsonverpleegkundige en medeoprichtster van het Parkinson Café Venlo-Venray. Om belangstellenden op de hoogte te houden van al het nieuws moest er een website komen, een hele uitdaging omdat hier hiermee nog totaal geen ervaring mee heb. Ik koop een domeinnaam en vol enthousiasme wordt mijn Joomla-website gelanceerd, helemaal compleet met een heus discussieforum. Binnen enkele weken staat het discussieforum helaas vol met reclame voor namaak-merkkleding, schoenen en seksadvertenties. Het verwijderen is tijdrovend en niet bij te houden. Met pijn in het hart wordt het discussieforum verwijderd.

De Joomla-website onderhoud ik samen met nog iemand die ook een totale leek is op dit gebied. We zijn enthousiast begonnen, maar we komen steeds nieuwe problemen bij Joomla tegen. Niets lukt op de manier waarop we zouden willen, de website lijkt een eigen wil te hebben. De berichten die we plaatsen verschijnen in rare kolommen, hebben ongewenste spaties. De tekst verschijnt in diverse soorten lettertypes en verschillende kleuren. Avonden lang werken we met z’n tweeën en uiteindelijk zakt de moed ons in de schoenen. Voor ons, twee leken op dit gebied, is dit een maatje te groot. We doen ons uiterste best en onze oogst zijn alleen negatieve commentaren.

Ik hou van schrijven en schrijf vanaf mijn vroege jeugd korte verhaaltjes, geen literaire hoogstandjes maar wel dingen die ik wil delen. Ik besluit hiervoor ook een website te starten, ik koop weer een domein en deze keer kies ik niet voor Joomla maar voor WordPress. Binnen een week staat er van alles op de website. Het leuke is dat alles er staat zoals ik dat wil, compleet met foto’s en zelfs een YouTube filmpje. Het is gewoon leuk om te doen. Ik besluit dat ik voor de website van het Parkinson Café wil overstappen op WordPress.

De website wordt omgezet van Joomla naar WordPress en het werkt nu allemaal veel gemakkelijker. De berichten verschijnen op de manier die ik wil! Uiteraard is het soms even zoeken maar op Google vind ik veel gemakkelijker instructies over WordPress dan bij Joomla. Ik ben nog steeds een leek op het gebied van websites maar ongelofelijk trots op de website van het Parkinson Café. Deze keer oogst ik complimentjes.

Conclusie

Naar nieuwe gebruikers toe, mensen die weinig of geen ervaring hebben met een CMS werkt WordPress veel gemakkelijker. WordPress is standaard erg gebruiksvriendelijk in vergelijking met Joomla. Uiteraard wil dit niet zeggen dat WordPress op alle vlakken beter is dan Joomla, maar naar nieuwe gebruikers toe werkt het wel aangenamer.

Blijf op de hoogte