Bekijk het laatste project, net gelanceerd: Belgian Beers UK


Notice: Undefined variable: post_id in /home/design311/domains/design311.com/public_html/wp-content/themes/2013/functions.php on line 159

Notice: Undefined variable: post_id in /home/design311/domains/design311.com/public_html/wp-content/themes/2013/functions.php on line 144

Spam voorkomen in WordPress

- Geschreven op 11 februari 2013 -

Standaard laat WordPress het plaatsen van reacties toe. Hoewel dit leuk is om interactie op te bouwen met je bezoekers, staat dit ook het plaatsen van spam toe. Er zijn enkele manieren waarmee je spam kan voorkomen in WordPress.

Akismet

spam-voorkomen-in-wordpressAkismet is een plug-in van Automattic, het bedrijf achter WordPress, de meeste logische keuze zou dus zijn om deze plug-in te gebruiken. De plug-in filtert automatisch spam uit je reacties, deze reacties komen in in je WordPress spam folder. Akismet is een zeer handige plug-in om spam te voorkomen in WordPress.

Akismet is standaard geinstalleerd bij alle nieuwe installaties van WordPress maar staat nog niet geactiveerd. Om gebruik te maken van Akismet moet je een API key aanvragen op akismet.com, voor niet-commerciƫle websites is het gebruik van Akismet gratis. Als je een commerciƫle website hebt dan betaal je $5 per maand voor Akismet.

CAPTCHA

Een andere optie, maar minder gebruiksvriendelijk, is het gebruik maken van een CAPTCHA. Je kent ze wel die onleesbare afbeeldingen die je moet overtypen. Ook hiervoor zijn er een aantal plug-ins beschikbaar. De plug-in die ik zou aanraden is “Better WordPress reCAPTCHA”.

reCAPTCHA, de CAPTCHA van Google, heeft heel wat voordelen tegenover andere CAPTCHA’s. Als je de woorden bij reCAPTCHA intypt dan help je met het digitaliseren van boeken, ook bied reCAPTCHA een audio test aan waardoor blinden ook reacties kunnen plaatsen op je website.

Hopelijk helpen deze tips om spam te voorkomen op je WordPress website!

Blijf op de hoogte