Bekijk het laatste project, net gelanceerd: Belgian Beers UK


Notice: Undefined variable: post_id in /home/design311/domains/design311.com/public_html/wp-content/themes/2013/functions.php on line 159

Notice: Undefined variable: post_id in /home/design311/domains/design311.com/public_html/wp-content/themes/2013/functions.php on line 144

5 Twitter Tips, dingen die je nog niet wist over Twitter

- Geschreven op 16 februari 2013 -

Zit je ook op Twitter? Dan zijn deze Twitter tips voor jou! Hieronder zijn een 5-tal tips die je het “leven op Twitter” makkelijker zullen maken.

Twitter tip 1: Zichtbaarheid van Tweets

Een Tweet zonder een gebruikers naam (Woord dat begint met “@”) zal zichtbaar zijn voor iedereen*. Wanneer je een Tweet verstuurd waar de gebruikersnaam vooraan in de Tweet staat dan zal deze Tweet enkel in de tijdlijn van die persoon verschijnen, andere mensen zullen deze Tweet enkel kunnen zien als ze effectief je profiel bezoeken. Soms zie je ook wel Tweets waar voor de gebruikersnaam ook nog een puntje staat, dit doet men om ervoor te zorgen dat de Tweet toch zichtbaar is voor anderen.

* Tenzij je je account prive hebt gemaakt uiteraard.

Twitter tip 2: Direct Messages

Twitter TipsVaak zie je op Twitter de vraag “Stuur even een DM (Direct Message) voor meer informatie” of gelijkaardige Tweets. Je kan alleen maar DM’s sturen naar mensen die jou volgen, hetzelfde geldt uiteraard andersom, mensen kunnen alleen jou een DM sturen wannneer jij hun volgt. Als je een conversatie wil starten dan moeten jullie elkaar dus volgen zodat jullie beide een bericht kunnen sturen.

Twitter tip 3: Leestekens bij links

Vaak zie je dat mensen links delen via Twitter maar dan plaatsen ze net achter de link een leesteken, hierdoor werken de links niet meer wat voor heel veel verwarring zorgt bij beide partijen. Plaats dus eerst even een spatie spatie achter je link voor je een leesteken plaatst. Voorbeeld van zo’n slechte link: t.co/evVBBJwF.

Twitter tip 4: Geavanceerd zoeken

Bovenaan Twitter heb je de “Twitter Search” maar wist je ook dat je geavanceerd kan zoeken? Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om enkel Nederlandse Tweets te laten zien of Tweets uit je eigen buurt. Kijk eens even naar de “Advanced Search” om alle opties te bekijken.

Twitter tip 5: Shortcuts

Vele mensen bedienen Twitter met hun muis, maar wist je ook dat je voor alle acties op Twitter ook keyboard shortcuts hebt? Tweets favorieten, gebruikers blokkeren, priveberichten bekijken en versturen,… geen enkel probleem! Vaak kunnen keyboard shortcuts je acties erg versnellen, in het begin moet je het uiteraard even gewoon worden. Druk maar snel eens op “?” om alle keyboard shortcuts te bekijken.

Blijf op de hoogte