Bekijk het laatste project, net gelanceerd: Belgian Beers UK


Notice: Undefined variable: post_id in /home/design311/domains/design311.com/public_html/wp-content/themes/2013/functions.php on line 159

Notice: Undefined variable: post_id in /home/design311/domains/design311.com/public_html/wp-content/themes/2013/functions.php on line 144

WordPress problemen oplossen – Stap voor stap

- Geschreven op 4 februari 2014 -

Het kan al wel eens een keer gebeuren dat WordPress zich niet gedraagt zoals het zou moeten. Wat ga je doen, hoe ga je de WordPress problemen oplossen? Hier leg ik uit welke stappen je kan ondernemen om het probleem op te lossen, deze stappen zullen zonder twijfel 80% van alle WordPress problemen kunnen oplossen.

WordPress problemen oplossen, in ’t kort

  1. Schakel al je plugins uit, buiten de plugin van het probleem
  2. Stap over naar een standaard thema, bijvoorbeeld Twenty Fourteen
  3. Zet WP_DEBUG aan in je wp-config.php bestand

Het probleem zoeken

WordPress problemen oplossen kan relatief eenvoudig, vaak worden problemen veroorzaakt door plugins of thema’s die niet meer ondersteund worden, je zal dus eerst even moeten nagaan wat het probleem nu net veroorzaakt.

Stap 1: Het allereerste wat je moet doen als je een probleem hebt met WordPress is al je plugins uitschakelen, als je probleem te maken heeft met 1 specifieke plugin dan schakel je al de andere plugins uit. Als het probleem zich nog steeds voordoet ga dan verder met stap 2. Als je ziet dat het probleem weg is zodra je alle plugins uitschakelt dan kan je de plugins 1 voor 1 weer aanzetten, nadat je een plugin aanzet kijk je weer of het probleem al terug is om zo de plugin te zoeken die het probleem veroorzaakt.

Als je de plugin hebt gevonden die het probleem veroorzaakt denk dan eens even na of je de plugin wel effectief gebruikt, als dat niet het geval is kan je hem gewoon verwijderen natuurlijk. Kijk ook eens of de plugin nog actief ontwikkeld wordt, wanneer was de laatste update voor de plugin? Als een plugin al een jaar niet meer geüpdatet is kan je er bijna vanuit gaan dat er wel wat problemen mee zullen zijn, je gaat best op zoek naar een andere plugin die nog wel ontwikkeld wordt.

Stap 2: Als na het uitschakelen van de plugins het probleem zich nog steeds voordoet schakel dan eens tijdelijk over naar een standaard thema, bijvoorbeeld Twenty Fourteen. Maak je geen zorgen je kan nadien zonder problemen terug overschakelen naar je eigen thema, al je instellingen worden door WordPress bewaard. Als het probleem veroorzaakt wordt door je thema ga dan eens na of dit nog wel geüpdatet wordt? Als je thema al een tijdlang niet meer geüpdatet is dan wordt het tijd om een nieuw thema te zoeken.

Stap 3: Als je het probleem nog steeds niet gevonden hebt dan mag je je lichtelijk zorgen beginnen maken, hier is wat gek aan de hand. Een volgende stap zou zijn om WP_DEBUG aan te zetten. Deze instelling zorgt er voor dat je foutmeldingen te zien krijgt, standaard toont WordPress geen foutmeldingen, het zou de bezoeker tenslotte alleen maar storen. Hiervoor moet je het bestand wp-config.php bewerken, dit bestand staat in de hoofdfolder van je WordPress installatie. Onderaan dit bestand zal je define( 'WP_DEBUG', false ); zien staan, false verander je door true, vanaf nu zal je foutmeldingen te zien krijgen die je vast meer kunnen vertellen over je probleem.

Heb je na het doorlopen van deze stappen nog steeds problemen, naam dan gerust even contact met me op.

Blijf op de hoogte