Bekijk het laatste project, net gelanceerd: Belgian Beers UK


Notice: Undefined variable: post_id in /home/design311/domains/design311.com/public_html/wp-content/themes/2013/functions.php on line 159

Notice: Undefined variable: post_id in /home/design311/domains/design311.com/public_html/wp-content/themes/2013/functions.php on line 144

Wat is het beste WordPress thema?

- Geschreven op 4 maart 2013 -

“Wat is het beste WordPress thema?” dat is een vraag die ik regelmatig wel eens zie verschijnen op Twitter. Het beste WordPress thema, daar vraag je wat… is dat niet heel persoonlijk? Iedereen heeft toch zijn eigen smaak, niet? Is het beste WordPress thema niet afhankelijk van het onderwerp van de site?

Het beste WordPress thema?

Dit is een vraag waar je alleen zelf op kan antwoorden door eens te kijken naar de verschillende thema’s en er een uit te kiezen. Er zijn wel een aantal dingen waar je best rekening mee houdt:

Laatste update

Niet alle WordPress thema’s worden helaas even goed onderhouden, sommige thema’s zijn de afgelopen 2 jaar niet meer geupdate. Die thema’s zullen vaak niet of gebrekkig werken, de afgelopen 2 jaar is er enorm veel veranderd aan WordPress zelf, dus de thema’s moeten ook wat aangepast worden. Best kies je voor een thema dat de laatste 3 maanden nog geupdate is.

DIY thema’s

De zogenaamde “Do It Yourself thema’s” themas zijn vrij populair, maar dat wil zeker niet zeggen dat je voor deze thema’s moet kiezen. Met deze thema’s kan je je thema zelf inrichten zoals je wil, maar het ontwerpen van een thema is niet aan iedereen weggelegd, misschien kies je toch beter voor een thema dat gemaakt is door een professioneel. Deze thema’s maken je website vaak ook zeer zwaar door het toevoegen van overbodige code. Voorbeelden van een DIY thema zijn PageLines en Artisteer.

De stijl

Uiteraard kies je best ook voor een thema dat je zelf mooi vind, maar houd er wel rekening mee dat je website gericht is aan je bezoekers. Ook je bezoekers moeten de site aangenaam vinden om te gebruiken.

Conclusie

Het beste WordPress thema is een thema dat regelmatig wordt geupdate, het is geen DIY thema en het is een thema dat jij en je bezoekers allebei stijlvol vinden. Als je het budget of de kennis hebt, denk dan ook eens na over een WordPress thema op maat, een thema dat je website uniek en professioneel maakt.

Blijf op de hoogte