Bekijk het laatste project, net gelanceerd: Belgian Beers UK


Notice: Undefined variable: post_id in /home/design311/domains/design311.com/public_html/wp-content/themes/2013/functions.php on line 159

Notice: Undefined variable: post_id in /home/design311/domains/design311.com/public_html/wp-content/themes/2013/functions.php on line 144

Domeinnaam bij WordPress, wat zijn de opties?

- Geschreven op 18 mei 2013 -

Je zou een eigen domeinnaam willen registreren en zou deze graag gebruiken op je WordPress.com blog of je hebt al een domein en zou deze graag willen linken? Om gebruik te maken van een eigen domeinnaam bij WordPress heb je een heleboel opties.

1. Domeinnaam bij WordPress.com

De waarschijnlijk meest voor de hand liggende optie zou zijn om je domeinnaam bij WordPress.com zelf te registeren, deze betalende upgrade kost je 18 dollar per jaar, iets meer dan de kost van een gemiddelde domeinnaam dus. Misschien wel de meest voor de hand liggende optie maar daarom zeker niet de beste.

2. Domeinnaam doorlinken naar WordPress.com

Je kan je domeinnaam ook elders registreren waarna je je domeinnaam kan doorlinken naar je WordPress.com website, het nadeel van deze optie is dat wanneer bezoekers je domeinnaam hebben ingetypt dat dan je oude WordPress.com URL in de adresbalk komt te staan. Deze mogelijkheid zou ik enkel aanraden als je al beschikt over een eigen domeinnaam.

3. Domeinnaam doorlinken met een stealth frame

Als je al over een domeinnaam beschikt en je zou deze graag doorlinken kan je dat ook doen met een stealth frame bij deze keuze blijft je domeinnaam heel de tijd in de adresbalk van de bezoeker staan. Het nadeel van deze keuze is dat op iedere pagina de link in de adresbalk steeds hetzelfde is. Het gevolg hiervan is dat bezoekers geen specifieke pagina’s kunnen doorsturen en misschien wel een belangrijkere rede: Google kan maar 1 pagina indexeren, want er is maar een link beschikbaar. Deze optie zou ik in elk geval afraden!

4. Domain mapping upgrade van WordPress.com

Als je je domeinnaam bij een externe partij geregistreerd hebt en je zou deze graag volledig linken met je WordPress blog, dus zonder de nadelen van de twee bovenstaande opties dan zal je de domain mapping upgrade van WordPress.com moeten aankopen, dit kost 13 dollar per jaar. Als je deze optie overweegt dan neem je je blog waarschijnlijk erg serieus en in dat geval zou ik eerder de optie hieronder aanraden.

5. WordPress.org gebruiken in plaats van WordPress.com

Als je een eigen domeinnaam wil voor je WordPress.com blog dan wil dat meestal zeggen dat je je blog erg serieus neemt en dan is het zeker ook aangeraden om een overstap naar WordPress.org te overwegen. WordPress.org is de zelf-hosted variant, bekijk even de verschillen en de voordelen van wordpress.org. Om gebruik te kunnen maken van WordPress.org zal je dus ook webhosting moeten huren, maar dit kan al vanaf 10 euro per jaar.

Hopelijk geeft dit bericht je een goed overzicht van wat de verschillende mogelijkheden zijn. Als je nog vragen zou hebben of je zou graag wat hulp krijgen bij de verhuis naar WordPress.org mail me dan maar!

Blijf op de hoogte